- 4 бр. яйца
- 150 г праз лук
- 500 г кайма
- 1 глава кромид лук
- 10 мл олио
- 50 г галета
- сол
- черен пипер
- червен пипер
- 2 листа бутер тесто - 1кг 2 яйца се сваряват и се оставят да изстинат. В тиган се запържва нарязаният на кръгчета праз около 5 минути. В друг съд се смесват каймата, галетата, 1 сурово яйце, накълцания лук, солта и пипера. Размесва се добре до хомогенна смес. Твърдо сварените яйца се обелват и се поставят в средата на каймата. От нея се оформя самун. Върху набрашнена маса се разстила бутер тестото. Трябва да е достатъчно голямо, за да обгърне рулото отвсякъде. Тестото се посипва със запържения праз, намазва се белтъка на последното яйце и каймата се завива навътре, за да се получи руло. Рулото се поставя в обилно намаслена тавичка, намазва се със жълтъка от последното яйце и с олио. Добре е да се сложи загърнатата страна на рулото отдолу за по-добър визуален ефект. Тавичката се поставя в предварително загрята фурна (180 С) и се пече около 45 минути. Ако се налага, тавата се покрива през последните десетина минути.
Съвсем слуайно попадам на това блогче, но съм възхитена от предложенията. Много вкусотии има тук! Харесва ми идеята за рубото в бутертесто!:-)
ОтговорИзтриванеПоздравления!
Сърдечни поздрави!
Благодаря мони
ОтговорИзтриванеСтрахотна идея за рулото, поздравления ПЕТЯ!
ОтговорИзтриванеХубави неща видях в него ще го посещавам от днес нататък със сигурност!
Спокойна вечер!
От скоро имам болг и още незнам как да боравя с него,сбърках една рецепта и снимка и незнам как да го поправя.Може ли някой да ми каже как става редакция на снимка или на рецепта
ОтговорИзтриване