| |
Начин на приготвяне
Чушките се изчистват и измиват.Запържва се главата лук с ориза,добавя се каймата и се оставя малко да покъкри като се слага малко вода.Като поомекне ориза се слага ропотамото подправките и хубаво се разбърква добавя се доматената салца и се оставя да по къкри на слаб огън за около 10 минути.Оставя се малко да изстине и с тази смес се пълнят чушките като върха на чушките се запечатва с брашно, остатъка от плънката се слага в тавичката налива се малко вода и се слага да се пече на умерена фурна до придобиване на златист цвят на чушките. Ропотамо това е микс от грах,зрял боб,моркови,домати,кисели краставички,чушки по желание се слага и риба,но моето е без риба.
|
Няма коментари:
Публикуване на коментар