| |
Начин на приготвяне
Динените кори се почистват от външната зелена част и вътрешната розова. Настъргват се на едро ренде или се нарязват на форми. Изваряват се в 3 кипящи води за по 5 минути, като след всяко сваряване се поставят в студена вода. 3 пъти сварените динени кори се изцеждат се поставят в сгъстен захарен сироп. Сладкото се вари до сваряеване на плода и сгъстяване на сиропа. Прибавя се разтворената в гореща вода винена киселина и индришето, след което варенето продължава още 2-3 минути. Свареното сладко се оставя да престои 5-6 часа в разлат съд, след което се изсипва в буркани.
Това сладко се отпуска много и затова сиропът му трябва да бъде напълно сгъстен. Рецептата е от веселия готвач |
Няма коментари:
Публикуване на коментар