сряда, 7 август 2013 г.

Невъзможен сладкиш - Impossible Pie

  • 4 бр. яйца
  • 2 ч.ч. прясно мляко
  • 1/3 - 1/2 ч.ч. брашно
  • 3/4 ч.ч. захар
  • 100 г меко масло
  • 1 ч.ч. кокосови стърготини
  • 1 ч.л. есенция ванилия (или 1 ампула, или 1-2 пакетчета ванилова захар)
  • 1 с.л. масло за формата

Начин на приготвяне

Фурната се загрява на 180С градуса.
Всички продукти се слагат в блендер и се разбиват около 2-3 минути. Течността се изсипва в добре намазана с масло тавичка или форма от огнеупорно стъкло - 25х25 см. Пече се 40 минути. Може да се консумира както топъл, така и ледено студен.

* Сладкишът има хрупкава коричка, а вътре е всъщност крем с нежна консистенция.
* Може да се разбие и с пасатор или обикновен миксер - важното е всички съставки да са разбити до пълна хомогенност и отгоре да плуват само кокосовите стърготини.
* Трудът по сладкиша е по-малко от 5 минути                 Рецептата е от веселия готвач.

Няма коментари:

Публикуване на коментар