петък, 11 октомври 2013 г.

Кус-кус с карамелен крем

  • 200 г предварително сварен кус-кус
  • 150 мл прясно мляко
  • 2 бр. яйца
  • 50 г разтопено масло
  • няколко капки есенция ром
  • 100 г захар

Начин на приготвяне

Продуктите са ми на око, не съм ги мерила с точност. Млякото се загрява, добавя се захарта да се разтопи, след което се маха от котлона, слагат се двете разбити яйца и разтопеното масло и се бърка хубаво, след което се слагат няколко капки есенция ром (на йоткер сложих аз). Сварения кус-кус се слага в сместа за крем карамела и пак хубаво се разбърква. Слага се в малки формички или друг съд, пече се на водна баня като крем-карамел.

Няма коментари:

Публикуване на коментар