сряда, 13 януари 2016 г.

Слад
  • 1 ч.ч. брашно
  • Добави в списъка за пазаруване2 бр. яйца
  • Добави в списъка за пазаруване1/2 ч.ч. захар
  • Добави в списъка за пазаруване5 г бакпулвер
  • Добави в списъка за пазаруване1/2 ч.ч. прясно мляко
  • Добави в списъка за пазаруване1/3 ч.ч олио
  • Добави в списъка за пазаруване1 ванилия
  • Добави в списъка за пазаруване1/3 ч.ч. боровинки от сладко
  • Добави в списъка за пазаруванецитрусова глазура или друга глазура по избор
  • Добави в списъка за пазаруванекокосови стрърготини
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Смесват се брашното със захарта, бакпулвера и ванилията. Отделно се разбиват яйцата, после се добавят прясното мляко и олиото и се изливат при сухите съставки, като се разбъркват. Сместа се изсипва в тавичка, застлана с хартия за печене и размери 18х18 см, слагат се и боровинките. Пече се в загрята фурна на 170 С за около 20 минути, като се проверява с клечка. След като се охлади, се обръща в голяма чиния и се намазва с глазурата, приготвена както е указано на опаковката. Отгоре се поръсва с кокосови стърготини.  рецептата е от вселия готвач