НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
| |
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Рибиците, бонфилето, се почистват добре от мазнината и се подравняват.
Слагат се в съд и се посоляват обилно, покриват се щедро със сол. Държат се така 24 часа. След това се измиват и се слагат за час час и половина във вода с оцет да покрие месата. След това се измиват и се слагат на проветриво. След един час се намазват обилно със счукан чесън. Смесват се черен пипер, червен пипер и чубрица (и други подправки, ако искате) в торбичка (съотношението е на вкус) и се раздрусва да се смесят хубаво. След това се изсипват върху весник и парчетата месо се овалват в подправките, след което се изтръскват да падне ненужното. Прави се дупка на филето и се прекарва връвчица през него, след това се закача на проветриво и сигурно (от котки и други животни) място. След 1-2 седмици са готови (в зависимост колко меки ги харесвате). След като се свалят се слагат в торбички и във фризера се съхраняват. Вадят се от фризера 15-20 минути преди консумация. |
петък, 26 декември 2014 г.
Домашно филе Елена
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар