сряда, 26 юни 2013 г.

Желиран таратор с прясна мента

  • 1бр средна краставица-200гр краставица
  • 400гр кисело мляко
  • 10гр желатин
  • прясна мента и сол

Начин на приготвяне

Краставицата се нарязва на едри кубчета,млякото се разбива с малко вода,смесват се краставицата и млякото и се добавя щипка сол,листенца мента се нарязват на ситно и се слага в таратора.Желатина се разтваря в малко хладка вода,след което се разтопява на водна баня и течната смес се слага в готовия таратор.В охладен съд се слага готовия таратор и се слага в камерата или в хладилника да се стегне.Аранжира се с листенца мента.Охлаждащ и ободряващ таратро по идея на PassionFlower

Няма коментари:

Публикуване на коментар