Торта с кроасани и крем
- 1 готов блат, може и пандишпанов
- 2 бр. кроасани
- 150 г сух крем
- 1 л прясно мляко
- 150 г захар
- 50 г разтопено масло
- 20 г желатин
За глазурата:
- 200 г сладко по избор, моя беше от череши
- 100 мл сок от компот
- 10 г желатин Блата се слага във форма с подвижно дъно. Млякото се сварява със захарта и се добавя крема разтворен с малко вода. Прибавя се разтопеното масло и отново се бърка. Добавят се двете пакетчета желатин, предварително разтворен на водна баня и крема продължава да се бърка. Кроасаните се нарязват на парчета и се слагат върху блата. Готовия крем се изсипва внимателно върху кроасаните и се оставя в хладилник да се стегне за 3-4 часа. Глазурата се приготвя като сладкото и сока от компот се разредят и се прибавя предварително разтворения на водна баня желатин. Глазурата се изсипва върху крема и се оставя за цяла нощ в хладилника, за да се стегне хубаво.
Изглежда много сочна тортичката!
ОтговорИзтриванеМного интересно предложение стези кроасани! Ще се пробва:)
Пожлавам ти прекрасен ден!
Обожавам такива кремести десерти,а твоят е страхотен,Петя!
ОтговорИзтриванеTowa mi hareswa;-)
ОтговорИзтриване