четвъртък, 6 октомври 2011 г.

Торта с кроасани и крем


  • 1 готов блат, може и пандишпанов
  • 2 бр. кроасани
  • 150 г сух крем
  • 1 л прясно мляко
  • 150 г захар
  • 50 г разтопено масло
  • 20 г желатин
За глазурата:


  • 200 г сладко по избор, моя беше от череши
  • 100 мл сок от компот
  • 10 г желатин  Блата се слага във форма с подвижно дъно. Млякото се сварява със захарта и се добавя крема разтворен с малко вода. Прибавя се разтопеното масло и отново се бърка. Добавят се двете пакетчета желатин, предварително разтворен на водна баня и крема продължава да се бърка. Кроасаните се нарязват на парчета и се слагат върху блата. Готовия крем се изсипва внимателно върху кроасаните и се оставя в хладилник да се стегне за 3-4 часа. Глазурата се приготвя като сладкото и сока от компот се разредят и се прибавя предварително разтворения на водна баня желатин. Глазурата се изсипва върху крема и се оставя за цяла нощ в хладилника, за да се стегне хубаво.

3 коментара:

  1. Изглежда много сочна тортичката!
    Много интересно предложение стези кроасани! Ще се пробва:)
    Пожлавам ти прекрасен ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Обожавам такива кремести десерти,а твоят е страхотен,Петя!

    ОтговорИзтриване