четвъртък, 6 октомври 2011 г.

Супа топчета Kapri

Продукти
  • 1/2 глави лук
  • 1/2 бр. морков
  • 1-2 с.л. домашна лютеница
  • 1 бр. картоф
  • 1-2 шепи фиде
  • червен пипер, чубрица, черен пипер, целина, сол
За топчетата:
  • 250 г. кайма
  • 1/3 ч.ч. полусварен ориз
  • 1/2 глава лук
  • 1 бр. белтък
  • чубрица, целина
За застройката:
  • 1 бр. жълтък
  • 1 ч.ч. кисело мляко  Нарязания на ситно лук и настъргания морков се запържват в олио, прибавят се лютеницата и червения пипер, разбърква се и се налива вода (около 3-4 л). От каймата, омесена с ориза, настъргания лук, белтъка, чубрица и целина се правят малки топчета. Щом заври водата, се пускат оваляните в брашно топчета. След около 10 минути (да са полуготови топчетата) се слагат нарязания на дребни кубчета картоф, целина, чубрица, сол, черен пипер и като поври още малко - фидето. Като стане напълно готова супата, се застройва с разбития жълтък, смесен с киселото мляко и 2 черпака от горещата супа. Налива се на струйка, като се бърка непрекъснато, за да не се пресече.

Няма коментари:

Публикуване на коментар