Супа топчета Kapri
- 1/2 глави лук
- 1/2 бр. морков
- 1-2 с.л. домашна лютеница
- 1 бр. картоф
- 1-2 шепи фиде
- червен пипер, чубрица, черен пипер, целина, сол
За топчетата:
- 250 г. кайма
- 1/3 ч.ч. полусварен ориз
- 1/2 глава лук
- 1 бр. белтък
- чубрица, целина
За застройката:
- 1 бр. жълтък
- 1 ч.ч. кисело мляко Нарязания на ситно лук и настъргания морков се запържват в олио, прибавят се лютеницата и червения пипер, разбърква се и се налива вода (около 3-4 л). От каймата, омесена с ориза, настъргания лук, белтъка, чубрица и целина се правят малки топчета. Щом заври водата, се пускат оваляните в брашно топчета. След около 10 минути (да са полуготови топчетата) се слагат нарязания на дребни кубчета картоф, целина, чубрица, сол, черен пипер и като поври още малко - фидето. Като стане напълно готова супата, се застройва с разбития жълтък, смесен с киселото мляко и 2 черпака от горещата супа. Налива се на струйка, като се бърка непрекъснато, за да не се пресече.
Няма коментари:
Публикуване на коментар