петък, 1 март 2013 г.

Мусаката от пържени картофи







Необходими продукти

  • 500гр предварително изпържени картофи на коленца
  • 250-300гр кайма
  • 1 глава лук
  • 2 яйца ,100гр гъби
  • подправки по избор-кимион,чубрица,черен пипер,сол
  • 2-3 с.л галета
  • 2 с.л кисело мляко
  • 2 с.л брашно
  • 1 с.л майонеза
  • малко копър
  • 50 гр кашкавал

Начин на приготвяне

Предварително изпържваме картофите,който може да са леко изпържени или хрупкави,това е по избор.Готовите картофи се овкусяват с подправки.Каймата се замесва с едното яйце,лука,подправките и галетата и се изпържва до готовност,може и гъбите да се запържат с каймата или отделно,зависи как го предпочитате,аз запържих гъбите отделно от каймата.В подходяща тавичка или по ваш избор се слагат половината от изпържените картофи,разпределя се от горе каймата и гъбите се слагат от горе,след което се реди друг ред с изпържените картофи.Тъй като и картофите са готови и каймата също се прави заливката от киселото мляко,едното яйце и майонезата и се слага от горе върху картофите,поръсва се с копър и се пече на умерена фурна до готовност на самата заливка за около 10-15 минути,след което се изважда и се настъргва от горе кашкавала леко да се разтопи или да се запече до хубава коричка,това е според вкуса.Бон Апети.

2 коментара:

  1. Честит Национален празник,Петя!
    Чудесна мусака!Хареса ми и ще я направя непременно.
    Хубав празничен ден!

    ОтговорИзтриване
  2. честит празник и на теб Вили,пробвай,дано ти хареса

    ОтговорИзтриване