Необходими продукти
| |
Начин на приготвяне
Предварително изпържваме картофите,който може да са леко изпържени или хрупкави,това е по избор.Готовите картофи се овкусяват с подправки.Каймата се замесва с едното яйце,лука,подправките и галетата и се изпържва до готовност,може и гъбите да се запържат с каймата или отделно,зависи как го предпочитате,аз запържих гъбите отделно от каймата.В подходяща тавичка или по ваш избор се слагат половината от изпържените картофи,разпределя се от горе каймата и гъбите се слагат от горе,след което се реди друг ред с изпържените картофи.Тъй като и картофите са готови и каймата също се прави заливката от киселото мляко,едното яйце и майонезата и се слага от горе върху картофите,поръсва се с копър и се пече на умерена фурна до готовност на самата заливка за около 10-15 минути,след което се изважда и се настъргва от горе кашкавала леко да се разтопи или да се запече до хубава коричка,това е според вкуса.Бон Апети.
| |
петък, 1 март 2013 г.
Мусаката от пържени картофи
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Честит Национален празник,Петя!
ОтговорИзтриванеЧудесна мусака!Хареса ми и ще я направя непременно.
Хубав празничен ден!
честит празник и на теб Вили,пробвай,дано ти хареса
ОтговорИзтриване