неделя, 28 април 2013 г.

Свински пържоли с картофи и бешамел

Необходими продукти

  • 3 бр. свински пържоли
  • подправки по избор - черен пипер, кимион
  • 4-5 с.л. брашно за овалване на пържолите
  • 4-5 бр. картофа
  • 500 мл готов бешамелов сос
  • 100 г кашкавал
  • 2-3 скилидки чесън
  • копър
  • сол

Начин на приготвяне

Пържолите леко се начукват, подправят се с подправките и се овалват в брашното. Изпържват се и от двете страни. Картофите се задушават малко с чесъна и копъра, може и други подправки по избор. Всичко се слага в подходяща тавичка, залива се готовия бешамелов сос и се пече до готовност на картофите, малко преди да е готово се настъргва кашкавал върху пържолите и се запича още 4-5 минути на горен реотан.


Няма коментари:

Публикуване на коментар