| |
Начин на приготвяне
За блата тиквичките се настъргват и се оставят да се изцедят от сока. Добавят се яйцата, разбити с брашното, копъра и се пече около 10-15 минути, разстлан в тавичка. Върху блата се настъргва кашкавала, слагат се нарязания домат, лука, нарязан на шайби и подправките. Маслините се слагат накрая. Запича се
|
сряда, 7 август 2013 г.
Пица от тиквички
Пълнени чушки с ропотамо и с кайма и ориз
| |
Начин на приготвяне
Чушките се изчистват и измиват.Запържва се главата лук с ориза,добавя се каймата и се оставя малко да покъкри като се слага малко вода.Като поомекне ориза се слага ропотамото подправките и хубаво се разбърква добавя се доматената салца и се оставя да по къкри на слаб огън за около 10 минути.Оставя се малко да изстине и с тази смес се пълнят чушките като върха на чушките се запечатва с брашно, остатъка от плънката се слага в тавичката налива се малко вода и се слага да се пече на умерена фурна до придобиване на златист цвят на чушките. Ропотамо това е микс от грах,зрял боб,моркови,домати,кисели краставички,чушки по желание се слага и риба,но моето е без риба.
|
Невъзможен сладкиш - Impossible Pie
| |
Начин на приготвяне
Фурната се загрява на 180С градуса.
Всички продукти се слагат в блендер и се разбиват около 2-3 минути. Течността се изсипва в добре намазана с масло тавичка или форма от огнеупорно стъкло - 25х25 см. Пече се 40 минути. Може да се консумира както топъл, така и ледено студен. * Сладкишът има хрупкава коричка, а вътре е всъщност крем с нежна консистенция. * Може да се разбие и с пасатор или обикновен миксер - важното е всички съставки да са разбити до пълна хомогенност и отгоре да плуват само кокосовите стърготини. * Трудът по сладкиша е по-малко от 5 минути Рецептата е от веселия готвач. |
Свински пържоли с картофи гъби в прясно мляко
| |
Начин на приготвяне
Пържолите се начукват и леко се дупчат с нож, слагат в дълбока купа в която се слага 200 мл от прясното мляко малко да престой така, после се овкусява всяка една пържола с подправки по избор и пак се слагат в купата, завива се с фолио и се слага в хладилника за една нощ. На следващия ден картофите се нарязват по големина по избор, моркова на колелца, гъбите може и цели ако са малки, всичко леко се запържва съвсем леко. Пържолите се вадят от маринатата от прясното мляко и съвсем леко се запържва за да се запечатат подправките, може и на грил тиган вместо да се запържва. В глинен гювеч или йенски съд се слагат картофите моркова и гъбите, отгоре се слагат пържолите, налива се една чаша вода или бульон и останалото прясно мляко 800 мл Слага се капака и се пече на умерена фурна на 180С до извирането на прясното мляко, по желание може да се сгъсти малко с брашно за плътност.
|
Абонамент за:
Публикации (Atom)