петък, 11 октомври 2013 г.

Лютивка за зимата

  • 2 кг люти чушки шипки
  • 1 кг сладки червени чушки
  • 2 връзки копър
  • 2 връзки магданоз
  • 5-6 скилидки чесън
  • 1 ч.ч. олио
  • 1 ч.ч. захар
  • сол и захар на вкус

Начин на приготвяне

Червените чушки се изпичат и обелват, шипките им се махат дръжките и те се запичат. В машинка за меляне на домати се смилат шипките, червените обелени чушки, магданоза и копъра също може да се смели в машинката за да не се реже на ситно, чесъна също в машинка, така се пести време като всичко се меля на машинката. Като всичко се смеля се разбърква хубаво, слагат се олиото оцета захар и сол е на вкус и пак се разбърква. Пълни се в бурканчета и се вари за около 5-10 минути. С тази доза стават около 20 малки бурканчета като на снимката.

1 коментар:

  1. Петя,
    аз правя подобна лютивка с пукани люти чушлета и счукан чесън.Чушлетата мариновам и сурови само в оцет,сол и захар./не съм пробвала да ги смеля,но целички са чудесни за феновете на лютото.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване