| |
Начин на приготвяне
Червените чушки се изпичат и обелват, шипките им се махат дръжките и те се запичат. В машинка за меляне на домати се смилат шипките, червените обелени чушки, магданоза и копъра също може да се смели в машинката за да не се реже на ситно, чесъна също в машинка, така се пести време като всичко се меля на машинката. Като всичко се смеля се разбърква хубаво, слагат се олиото оцета захар и сол е на вкус и пак се разбърква. Пълни се в бурканчета и се вари за около 5-10 минути. С тази доза стават около 20 малки бурканчета като на снимката.
|
петък, 11 октомври 2013 г.
Лютивка за зимата
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Петя,
ОтговорИзтриванеаз правя подобна лютивка с пукани люти чушлета и счукан чесън.Чушлетата мариновам и сурови само в оцет,сол и захар./не съм пробвала да ги смеля,но целички са чудесни за феновете на лютото.
Поздрави!