Необходими продукти | |
Начин на приготвяне
Отделяме кожата на пилето леко колко да стане джоб и да можем да си пъхнем ръката вътре. На единия лимон се настъргва кората и се смесва с нарязания пресен чесън и половината от леко затоплено масло, но да се внимава да не се разтопи. Шунката или бекона се нарязва на много ситно и се слага и то при маслото и всичките продукти - кората на лимона, пресния чесън, маслото и шунката се омесва хубаво и се прави на топка, която се слага под отделената кожа на пилето, тоест между кожата и бялото месо. Вътре в самото пиле се осолява с подправки по избор и се слага другия лимон разрязан на парчета, а може и само разрязан на две. С лимона който сме му взели само кората изстискваме сока и натриваме хубаво пилето и с останалото леко разтопено масло много хубаво намазване пилето от всички страни. Слага се в намазнена тавичка с вода и се пече до готовност, гарнира се с картофи соте или по избор Рецептата е взема от Марияна Стоева
|
понеделник, 11 ноември 2013 г.
Празнично пиле
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар