четвъртък, 6 октомври 2011 г.

Американски палачинки


Продукти
  • 2 ч.ч. брашно
  • 3 ч.л. бакпулвер
  • 2 с.л. пудра захар
  • 1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко
  • 2 бр. яйца
  • 60 г масло
  • масло     Приготвяне  
    Брашното се пресява с бакпулвера в голяма купа и се добавя и рабърква пудрата захар. Отделно се разбиват яйцата, млякото и 60 г масло. Сместа се добавя към брашното и с дървена лъжица се разбърква до получаване на хомогенна смес. Покрива се и се оставя за 15 минути. Загрява се тиган на умерен котлон, намазва се с масло и в него се изсипва около 1/3 ч.ч. от палачинковата смес. С лъжица се разпределя на кръг с диаметър около 12 см. Намалява се огъня и палачинката се пече 2-3 минути, или докато на повърхността се получат балончета. Палачинката се обръща и се пече за още 2 минути или до готовност. По същия начин се изпичат и останалите палачинки, като тигана се намазнява преди всяка. Готовите палачинки се покриват с чиста кърпа за да останат топли. Поднасят се с лимон и захар, или се гарнират по избор.


Няма коментари:

Публикуване на коментар