четвъртък, 6 октомври 2011 г.

Сладко от бяло грозде с орехи


Продукти

  • 100 зърна горзде
  • 1кг захар
  • 1 ч.л лимонтозу
  • индриже може и карамфил
  • орехи може смлени,може на ядки   Зърната се почистват от семките. Сварява се гъст сироп от захарта и 2 ч.ч. вода. Снема се от котлона и се охлажда. Изсипват се в него зърната грозде и така престояват 1/2 час.

    След това сладкото се слага на силен, но не прекалено котлон и се вари без да се бърка. Към края на варенето се добавят 2-3 зърна карамфил, 3-4 листенца индрише и наситнените орехи.

    Вари се около 5 минути, охлажда се и се пресипва в бурканчета.

Няма коментари:

Публикуване на коментар