понеделник, 14 януари 2013 г.

Пълнена погача

  • 800 г брашно
  • 10 г суха мая
  • 1 бр. яйце
  • 2 щипки сол
  • 2 щипки захар
  • 1 с.л. оцет
  • 3 с.л. олио
  • 250 г домати за готвене
  • 2 бр. кренвирши
  • 150 г кашкавал
  • 150 г сирене

Начин на приготвяне


Брашното се замесва по обичайния начин, като се добавя вода, и се оставя да втасва.
От тестото се дели на 12 равни топчета и още една по-голяма. Голяма топка се разточва на дебела кора с размер на тавичката в която ще се пече. Върху кората се намазва с доматите, настъргва се кренвирша или се реже на дребно. В 12 равни топчета се омесват хубаво и се слага парченце сирене и хубаво се омесва и се реди отстрани на тавата така че да се получи кръг от топчета. който се намазват с олио и се поръсват по желание със сусам или други семена. Оставя се да втаса и се пече на около 200С до готовност, накрая се настъргва кашкавала при кренвиршите и се запича до готовност на кашкавала, може и поръсено с чубрица.

Няма коментари:

Публикуване на коментар