вторник, 29 януари 2013 г.

Плетеница от месо с месно руло и плънка

Плетеница от месо с месно руло и плънка

Необходими продукти

  • 700гр свински гърди
  • 250гр кайма
  • 1бр малка глава лук,копър
  • подправки за каймата-черен пипер,кимион,чубрица
  • 250гр пресни гъби печурки
  • 4бр скилидки чесън
  • марина за свинските гърди:
  • 2-3 с.л светъл соев сос,2-3 с.л олио
  • 1ч.л подправка за барбекю
  • чубрица

Начин на приготвяне







Свинското месо се разрязва на 12 равни тънки дълги парчета.Прави се марина от соевия сос,олиото и подправките и всичко се разбъркава и с четка намазвам всяка една лента от двете страни.Така месото престоява поне 30 мин. в хладилник.През това време подготвяме каймата и гъбите.Каймата се омесва с много ситно нарязания лук,аз го срязах на бледъра и омесих с подправките и готовата кайма също я слагаме в хладилника.Гъбите ги нарязах на филийки и запържих с 2 цели скилидки чесън.Стегната кайма оформих върху една найлонова торбичка,в средата сложих малко от гъбите и 2 цели скилидки чесън и с помощта на торбичката навих на руло и сложих пак в хладилника.Изваждам лентите месо и върху голяма дъска за рязане оформих плетеницата:6 ленти се слагат една до друга изправени-(вертикално),като 1,3 5 лента се дигат на горе,слага се 1 лента хоризонтално и тези парчета който дигнахме(1,3,5) ги сваляме на долу и дигаме 2,4,6 лента,слагаме 2 лента хоризонтално и пак така редуваме лентите да бъдат през едно-тоест,едно дигнато,едно свалено.Върху готовата плетеница слагаме рулото от каймата и навиваме всичко заедно на руло.Слагаме в йенски съд и разпределяме останалите гъби и нарязваме на парчета другите 2 скилидки чесън,наливаме малко вода,захлупваме с капак и печем до готовност на месото.

Няма коментари:

Публикуване на коментар