петък, 1 март 2013 г.

Солена торта от спагети

Необходими продукти

  • 250 г сварени и отцедени спагети
  • 500 г кайма
  • 1 глава лук, магданоз
  • подправки за каймата - черен пипер, кимион, чубрица, сол
  • 7-8 с.л. лютеница
  • 150 г кашкавал

Начин на приготвяне



Сварените спагети се подреждат внимателно в силиконва форма, отгоре се намазва с лютеницата, каймата се омесва с нарязания на ситно лук, подправките и магданоза и се разпределя върху лютеницата. Слага се да се пече в умерена фурна до готовност на каймата, изважда се и се слага настъргания кашкавал и се връща пак да се запече до готовност на кашкавала. След изпичането внимателно се обръща върху подходяща чиния или поднос.

Няма коментари:

Публикуване на коментар