петък, 1 март 2013 г.

Кебап в гювечета


Кебап в гювечета

Необходими продукти

  • 800 г свинско месо
  • 200 г майонеза
  • 2 глави лук
  • 2 бр. моркови
  • 30 мл доматено пюре
  • 100 г галета
  • 20 мл олио
  • черен пипер

Начин на приготвяне

Нарязват се лукът и морковите на колелца и се разпределят в намазани с олио гювечета. Нарязва се и месото на парчета, посолява се, поръсва се с черен пипер и се разпределя върху лука. Запичат се гювечетата в предварително затоплена фурна. Майонезата се разбърква с доматеното пюре и се изсипва върху месото. Запича се и малко преди да е напълно готово се поръсва с галетата и се допича. Поднася се със салата или картофено пюре.
 Рецептата е от веселия готвач.

Няма коментари:

Публикуване на коментар