неделя, 2 юни 2013 г.

Кекс със сусамки

Необходими продукти

  • 3 бр. яйца
  • 100 г захар
  • 180 г брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 125 г разтопено масло
  • 1 ванилия
  • щипка сол
  • 150 г ананас (пресен или от консерва) (киви)
  • 100 г сусамки (фастъковки, кокоски)

Начин на приготвяне

Яйцата и захарта се разбиват с миксер на крем. Прибавя се брашното, пресято с бакпулвера, солта и ванилията. Маслото се сипва на тънка струя, при непрекъснато разбъркване. Добавят се нарязаните на парченца ананас (киви) и начупените сусамки. Разбърква се внимателно с лъжица и сместа се изсипва в намаслена и набрашнена кексова форма. Пече се в предварително загрята на 180С, за 30-40 минути. Пробва се за готовност с дървено шишче. Изстива върху решетка. Като изстине, кексът се поръсва с пудра захар и може да се украси с набодени тук-там сусамки.     Рецептата е от веселия готвач.

Няма коментари:

Публикуване на коментар