Необходими продукти
| |
Начин на приготвяне
Яйцата и захарта се разбиват с миксер на крем. Прибавя се брашното, пресято с бакпулвера, солта и ванилията. Маслото се сипва на тънка струя, при непрекъснато разбъркване. Добавят се нарязаните на парченца ананас (киви) и начупените сусамки. Разбърква се внимателно с лъжица и сместа се изсипва в намаслена и набрашнена кексова форма. Пече се в предварително загрята на 180С, за 30-40 минути. Пробва се за готовност с дървено шишче. Изстива върху решетка. Като изстине, кексът се поръсва с пудра захар и може да се украси с набодени тук-там сусамки. Рецептата е от веселия готвач.
|
неделя, 2 юни 2013 г.
Кекс със сусамки
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар