Необходими продукти
| |
Начин на приготвяне
Тестото може да е всякакво,домашно направен или купено.тестото се разделя на две части,една голяма и една малка част.Като голямата е за купичката,малката за капачето.Взима се голямата част и се разточва на кръг.Една купичка от гюведже или друг вид съд се обръща обратно и се намазва с мазнина,отгоре се слага тестото и с пръсти се прилепва към купичката,за да се образува формата на купичката.Така се прави и капачето,но капчето няма как да се обърне както се обръща с купичката,затова се намазва самия капак и се слага другото малко тесто разточено на кръг и с пръсти се притиска,за да се образува форма,отгоре може да се правят разни украси.Изпичат се в загрята фурна на 180С за около 15 минути или до готовност,зависи как пече фурната.Може да се пече повече да стане хрупкава изпечена купичка.Докато се пече се прави кавърмата,като лука и месото се запържва до готовност,добавят се подправките по избор и доматеното пюре размито в малко вода и слага при месото да покъкри до омекване на месото.Като се изпече вече купичката и капачето докато са още топли се отделят от истинската купичка и капаче и се оставя леко да изстине.Вече охладената купичка се намазва с разтопено масло и се слага кавърмата,слага се и кашкавала и се връща да се допече до готовност на кашкавала.
|
сряда, 26 юни 2013 г.
Кавърма в купичка от тесто
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Срахотна и интересна идея. Още тази вечер ще се възползвам от предложението Ви. Петя, явно освен еднакви имена, имаме и еднакви интереси. Позволявам си да Ви поканя да участвате в приятелско предизвикателство. За повече подробности: http://petyakeranova.blogspot.ch/
ОтговорИзтриванеБлагодаря Керанова,дано рецептата ти хареса,а за какво участие става въпрос че нещо не разбрах
ОтговорИзтриване