| |
Начин на приготвяне
Пържолите се начукват и леко се дупчат с нож, слагат в дълбока купа в която се слага 200 мл от прясното мляко малко да престой така, после се овкусява всяка една пържола с подправки по избор и пак се слагат в купата, завива се с фолио и се слага в хладилника за една нощ. На следващия ден картофите се нарязват по големина по избор, моркова на колелца, гъбите може и цели ако са малки, всичко леко се запържва съвсем леко. Пържолите се вадят от маринатата от прясното мляко и съвсем леко се запържва за да се запечатат подправките, може и на грил тиган вместо да се запържва. В глинен гювеч или йенски съд се слагат картофите моркова и гъбите, отгоре се слагат пържолите, налива се една чаша вода или бульон и останалото прясно мляко 800 мл Слага се капака и се пече на умерена фурна на 180С до извирането на прясното мляко, по желание може да се сгъсти малко с брашно за плътност.
|
сряда, 7 август 2013 г.
Свински пържоли с картофи гъби в прясно мляко
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар