вторник, 29 януари 2013 г.

Макарони с крем-карамел

Макарони с крем-карамел

Необходими продукти

  • 200 г сварени и отцедени макарони
  • 100 г захар за карамелизиране
  • 500 мл прясно мляко
  • 200 г захар за млякото
  • 3 бр. яйца
  • 1 бр. ванилия
  • 50 г масло

Начин на приготвяне




Карамелизира се захарта и се изсипва в подходяща форма, внимателно се слагат предварително сварените макарони. Млякото се затопля, в него се добавя захарта и се разбърква да се разтвори. Добавят се и разбитите яйца и се разбърква. Млечно-яйчената смес се излива внимателно върху макароните. Пече се на водна баня до готовност на крем карамела.

2 коментара:

  1. това стана така,че ани искаше макарони на фурна,а милен крем карамел,а млякото беше само 500мл къде може само едно нещо да направя и така си казах,я да видя 2в 1 дали ще стане.хем макарони на фурна,хем крем карамел и все че стана хахаха

    ОтговорИзтриване