четвъртък, 17 май 2012 г.

Картофена изненада







  • 4-5 бр. картофи
  • 150 г сирене
  • 100 г салам или 1 бр. кренвирш
  • 100 г кашкавал
  • 1 бр. яйце
  • галета
  • олио
  • шарена сол                   Обелват се картофите и се сваряват в подсолена вода. В друг съд се натрошава сиренето, добавя се шарената сол и при тях се намачкват картофите докато са още топли. Получава се нищо като тесто. Кашкавала и салама се нарязват на парчета които ще се увият в картофите. С мокри ръце се правят *пурички* в които скриваме парче салам и парче кашкавал. Потапят се последователно в предварително разбитото яйце със щипка сол и галета. Пържат се в сгорещено олио до златист цвят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар