четвъртък, 17 май 2012 г.

Понички Ирка






  • 4 бр. жълтъци
  • 1 пакетче суха мая (суха мая за 500 г брашно)
  • щипка сол
  • 1 ч.л. захар
  • 250 мл прясно мляко
  • 500 г брашно
  • 50 г топено масло         Маята се размива с млякото и захарта. Добавя се малко брашно и се оставя на топло да шупне. След това всички продукти се смесват и се омесва средно меко тесто. Разточва се на дебелина около 0.5 см и с чаша се режат кръгчета. С по-малка капачка (например от червило) се изрязват дупки в средата. Пържат се веднага и се сервират с течен шоколад, топинг, сладко или поръсени с пудра захар.       

Няма коментари:

Публикуване на коментар