четвъртък, 17 май 2012 г.

Мусака от кайма и ориз







  • 250-300 г кайма
  • 1 ч.ч. ориз
  • 1 глава лук
  • 150 г натрошено сирене
  • подправки по избор
  • 3 бр. яйца
  • 500 мл прясно мляко
  • 150 г кашкавал
  • 250 мл доматена салца             Лука се запържва, добавя се каймата хубаво да се позапържи, добавя се измития ориз, добавя се доматената салца и подправките и се оставя да покъкри да набъбне ориза. Слага се в подходящ съд, натрошава се сиренето и се залива с разбитите яйца с прясното мляко. Подправя се с подправки по желание и се пече до готовност. Малко преди готовност се настъргва кашкавала и се запича.

Няма коментари:

Публикуване на коментар