четвъртък, 4 октомври 2012 г.

Пилешки дробчета по селски


  • 500 г пилешки дробчета
  • 2-3 глави лук
  • 2-3 бр. чушки
  • 2-3 бр. моркови
  • 2-3 бр. домати
  • 5-6 скилидки чесън
  • олио
  • чубрица
  • магданоз
  • брашно
  • 1 ч.ч. вино
  • сол
  • черен пипер   


    Дробчетата се измиват и се подсушават. Овалват се в брашно и се слагат в добре намазнена с олио тава. Поставят се в загрята на 250 С фурна и се запичат, докато се нарежат зеленчуците. Лукът се нарязва на полумесеци, морковите на кръгчета, чушките на ивички, а доматите се настъргват. Изважда се тавата с дробчетата, отгоре се слагат всички зеленчуци, подправя се със сол, черен пипер и чубрица, налива се една чаша вино и една чаша вода и се слага отново във фурната. Пече се 30-40 минути. Поднася се поръсено с нарязан пресен магданоз.Рецептата е от веселия готвач

Няма коментари:

Публикуване на коментар