понеделник, 12 ноември 2012 г.

Яхния от кюфтета и праз

 
  • 500 г кайма
  • 1 стрък праз лук
  • 1 бр. голям морков
  • 2/3 ч.ч. ориз
  • 2 бр. домати
  • 1 бр. чушка
  • 2 с.л. червен пипер
  • 1 стрък целина
  • щипка чубрица
  • 1-2 с.л. Вегета
  • сол
  • 3-4 с.л. олио

Начин на приготвяне




Едната чаша ориз се сварява до полуготовност и се омесва с каймата, малко чубрица и черен пипер, оформят се кръгли кюфтета. Празът, морковът и чушката се нарязват на дребно и се задушават с олиото и малко вода до омекване. Добавят се настърганите домати, другата чаша ориз и подправките. Долива се вода, посолява се и се слагат кюфтетата. Ястието се вари приблизително 20-30 минути. По желание може да се сгъсти с размито в малко вода брашно.Рецептата е от вселия готвач.

Няма коментари:

Публикуване на коментар