понеделник, 12 ноември 2012 г.

Гръцки сладкиш Галактобуреко

Р
  • 400 г точени кори
  • 600 мл прясно мляко
  • 100 г грис
  • 3 бр. яйца
  • 100 г. захар
  • 5 г бакпулвер
  • 2 ванилии
  • маргарин (масло)
За сиропа:
  • 2 ч.ч. вода
  • 2 ч.ч. захар

Начин на приготвяне



Разбиват се яйцата със захарта. Сварява се млякото и се маха от огъня. Прибавят се гриса, бакпулвера, ванилиите и яйчната смес. Разбива се до хомогенна смес и се връща на котлона, да стане като крем. В намаслена тавичка се нареждат половината кори, като между корите се поръсва разтопен маргарин (масло). Изсипва се крема и се разпределя равномерно. Нарежда се другата половина от корите по същия начин, поръсени с маргарин. Пече се в предварително загрята на 200 С фурна до готовност (около 30 минути). Готовия сладкиш се оставя да изстине напълно. Сварява се сиропа и се залива сладкиша (като преди това е нарязан на парчета). Оставя се една нощ да попие сиропа. Рецептата е от веселия готвач.

Няма коментари:

Публикуване на коментар