понеделник, 12 ноември 2012 г.

Пълнени чушки с яйца и сирене в доматен сос






  • 10-12 бр. чушки
  • 300-400 г сирене
  • 2 бр. яйца
  • 100 мл олио
  • 500 г домати
  • 1 ч.л. сол
  • 3 с.л. магданоз
  • 3 с.л. брашно

Начин на приготвяне

Чушките се изтърбушват, измиват и надупчват на няколко места с нож. Пълнят се със смес от яйцата и сиренето. Отворът на всяка се потапя в брашното. Подреждат се в тава. Настърганите домати се смесват със солта, магданозът и олиото и с този сос се заливат чушките. Пекат се в загрята на 220 С фурна. Когато се позапекат се обръщат за да се опекат и от другата страна.
Рецептата е от веселия готвач.

1 коментар: