понеделник, 12 ноември 2012 г.

Славянски гювеч - постен

  • 1 глава лук
  • 2 бр. чушки
  • 2-3 бр. моркови
  • 2-3 бр. картофи
  • 200 г ориз
  • 2 бр. домати
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне



Лукът се нарязва на ситно и се запържва в 4-5 с.л. олио. Прибавят се нарязаните на кубчета моркови, чушки и картофи. Когато зеленчуците омекнат се слага добре измитият ориз и се задушава, докато оризът набъбне. Добавят се обелените и нарязани на ситно домати и магданоз и всички зеленчуци се изсипват в тава. Налива се 600 мл вода, подправя се със сол и черен пипер и се пече в умерена фурна, докато остане на мазнина.Рецептата  е от веселия готвач.

Няма коментари:

Публикуване на коментар