петък, 26 декември 2014 г.

Домашно филе Елена

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  • Добави в списъка за пазаруванесвински или телешки рибици, бонфиле
  • Добави в списъка за пазаруване1 кг морска сол
  • Добави в списъка за пазаруванечесън
  • Добави в списъка за пазаруванечерен пипер, червен пипер, чубрица, риган (по желание)
  • Добави в списъка за пазаруване20-50 мл оцет
  • Добави в списъка за пазаруваневода (колкото да покрие месата)
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Рибиците, бонфилето, се почистват добре от мазнината и се подравняват.
Слагат се в съд и се посоляват обилно, покриват се щедро със сол. Държат се така 24 часа.
След това се измиват и се слагат за час час и половина във вода с оцет да покрие месата.
След това се измиват и се слагат на проветриво.
След един час се намазват обилно със счукан чесън. Смесват се черен пипер, червен пипер и чубрица (и други подправки, ако искате) в торбичка (съотношението е на вкус) и се раздрусва да се смесят хубаво. След това се изсипват върху весник и парчетата месо се овалват в подправките, след което се изтръскват да падне ненужното.
Прави се дупка на филето и се прекарва връвчица през него, след това се закача на проветриво и сигурно (от котки и други животни) място.

След 1-2 седмици са готови (в зависимост колко меки ги харесвате). След като се свалят се слагат в торбички и във фризера се съхраняват. Вадят се от фризера 15-20 минути преди консумация.
   рецептата е от веселия готвач 

Няма коментари:

Публикуване на коментар