петък, 26 декември 2014 г.

Пилешко в сос с маково семе

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  • Добави в списъка за пазаруване800 г пилешки гърди
  • Добави в списъка за пазаруване400 мл течна готварска сметана
  • Добави в списъка за пазаруване100 г топено сирене
  • Добави в списъка за пазаруване4 с.л. майонеза
  • Добави в списъка за пазаруване2 щипки чесън на прах
  • Добави в списъка за пазаруванеподправки по избор
  • Добави в списъка за пазаруване10 г маково семе
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Месото се осолява с подправки по избор, аз ги поръсих и кимион и черен пипер и малко чубрица. Месото се запържва леко на тиган да се запечатат подправките. През това време на котлона слагаме за кипне сметаната, прибавяме майонезата и топеното сирене и чесъна на прах, аз сложих с вкус на шунка че такова имах, бъркам хубаво да се разтопи и леко да се сгъсти. Месото го нарязах на големи парчета и сложих в йенски съд, изсипах отгоре сместа поръсих с мак и запекох на умерена фурна за около 15-20 минути докато всичко се сгъсти до желания вид. Месото става крехко и вкусно, а соса ако ви рядък може при сервирането малко да се сгъсти с брашно и да се полее месото отгоре.


1 коментар:

  1. If you're looking to lose fat then you absolutely have to start using this totally brand new custom keto plan.

    To create this service, certified nutritionists, personal trainers, and chefs united to develop keto meal plans that are efficient, suitable, money-efficient, and delicious.

    Since their grand opening in 2019, hundreds of clients have already transformed their figure and well-being with the benefits a proper keto plan can give.

    Speaking of benefits: clicking this link, you'll discover eight scientifically-certified ones provided by the keto plan.

    ОтговорИзтриване