петък, 26 декември 2014 г.

Пилешко в сос с маково семе

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  • Добави в списъка за пазаруване800 г пилешки гърди
  • Добави в списъка за пазаруване400 мл течна готварска сметана
  • Добави в списъка за пазаруване100 г топено сирене
  • Добави в списъка за пазаруване4 с.л. майонеза
  • Добави в списъка за пазаруване2 щипки чесън на прах
  • Добави в списъка за пазаруванеподправки по избор
  • Добави в списъка за пазаруване10 г маково семе
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Месото се осолява с подправки по избор, аз ги поръсих и кимион и черен пипер и малко чубрица. Месото се запържва леко на тиган да се запечатат подправките. През това време на котлона слагаме за кипне сметаната, прибавяме майонезата и топеното сирене и чесъна на прах, аз сложих с вкус на шунка че такова имах, бъркам хубаво да се разтопи и леко да се сгъсти. Месото го нарязах на големи парчета и сложих в йенски съд, изсипах отгоре сместа поръсих с мак и запекох на умерена фурна за около 15-20 минути докато всичко се сгъсти до желания вид. Месото става крехко и вкусно, а соса ако ви рядък може при сервирането малко да се сгъсти с брашно и да се полее месото отгоре.


Няма коментари:

Публикуване на коментар