петък, 26 декември 2014 г.

Бисквитки от кашкавал

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  • Добави в списъка за пазаруване140 г кашкавал
  • Добави в списъка за пазаруване110 г брашно
  • Добави в списъка за пазаруване1 бр. яйце
  • Добави в списъка за пазаруване2 с.л. прясно мляко
  • Добави в списъка за пазаруване50 г меко масло
  • Добави в списъка за пазаруванесол и подправки по избор
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Извадете маслото от хладилника 1 час, преди да започнете да правите бисквитките (то трябва да бъде меко). Смесете го с млякото, кашкавала, яйцето, сложете сол (ако е необходимо, защото кашкавалът може да е солен) и подправки, ако желаете и каквито предпочитате. Прибавете брашното и замесете тесто. Оформете руло от него с около 3 см диаметър (може да използвате фолио). Приберете тестото в хладилника минимум за 20 минути. След това извадете, нарежете на парчета с дебелина около 5 мм, подредете ги в тава, застлана с хартия за печене и поставете в предварително загрята до 200С градуса фурна за 10 минути. Може и да се пържи в мазнина.

Няма коментари:

Публикуване на коментар