петък, 26 декември 2014 г.

Пиле жулиен със зеленчуци на фурна

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  • Добави в списъка за пазаруване250 г пилешко месо от гръди
  • Добави в списъка за пазаруване150 г пушено месо или кренвирши
  • Добави в списъка за пазаруване100 г броколи
  • Добави в списъка за пазаруване150 г гъби
  • Добави в списъка за пазаруване150 г смес от грах моркови и царевица
  • Добави в списъка за пазаруване50-80 мл течна сметана
  • Добави в списъка за пазаруване50 г настърган кашвал
  • Добави в списъка за пазаруванеподправки по избор
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Месото и кренвиршите се запичат леко на сух тиган, през това време всички зеленчуци се задушват съвсем леко с вода или леко се запържват, изсипва се всичко в тава - месото и зеленчуците, слагат се подправките по избор и се разбърква хубаво. Налива се съвсем малко вода или зеленчуков бульон и се запича съвсем леко. Малко преди да е готово се слага готварската течна сметана и пак хубаво се разбърква и се запича до сгъстяването на сметаната да стане на сос. Като се сервира се слага и настърган кашкавал и се оставя леко да се разтопи върху ястието.

Няма коментари:

Публикуване на коментар