петък, 26 декември 2014 г.

Пилешко с гъби и бамбук с ароматен доматен сос

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  • Добави в списъка за пазаруване400 г пилешки гърди
  • Добави в списъка за пазаруване150 г пресни гъби
  • Добави в списъка за пазаруване80 г бамбук от буркан
  • Добави в списъка за пазаруване250 мл доматена салца
  • Добави в списъка за пазаруване1 с.л. едросмляна горчица (на зърна)
  • Добави в списъка за пазаруване2 скилидки чесън
  • Добави в списъка за пазаруване2 щипки босилек
  • Добави в списъка за пазаруванечерен пипер, кимион, вегета
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Бамбука се сварява за около 10 минути, през това време запържваме леко месото и гъбите, слагаме доматената салца, горчицата, чесъна, нарязан на дребно и подправките. След това слагаме и бамбука и го оставяме да къкри за около 5 минути, след което слагаме в тавичка и печем до сгъстяване на соса, а може и да го оставим на котлона да се сгъсти без да го печем на фурна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар