понеделник, 12 ноември 2012 г.

Спагети Карбонара с гъби

  • 20 г масло
  • 200 г гъби
  • 1 ч.ч. сметана
  • 2 бр. яйца
  • 125 г сирене Пармезан
  • 1/2 връзка зелен лук
  • 400 г спагети
  • 200 г шунка
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне



Маслото се разтопява в тиган и се добавят гъбите. Държи се на умерен огън, като се разбърква, за около 5 минути или докато гъбите омекнат. Гъбите се махат от огъня и се държат топли. Смесват се сметаната, яйцата, 3/4 от настъргания Пармезан, нарязания лук, сол и пипер. Сварените и изцедени спагети се слагат в тиган, добавят се яйчената смес, гъбите и нарязаната шунка. Готви се на слаб огън докато сосът се сгъсти. Подправя се на вкус и се сервира поръсено с останалия настърган Пармезан.Рецептата е от веселия готвач.

Няма коментари:

Публикуване на коментар