| |
Начин на приготвяне
Маята се разтваря в 2-3 с.л. топла вода, добавят се щипка захар и 1 ч.л. брашно и се оставя на топло, за да шупне. Шупналата мая се прибавя към останалите продукти за тестото. Меси се около 5 минути. Трябва да се получи меко тесто, което съвсем леко да лепне. Тестото се оставя на топло за около 15 минути. Разточва се върху набрашнена повърхност на кора с дебелина около 1-1.5 см и се намазва с част от размекнатото масло. Навива се на руло, което се увива като охлюв. Оставя се отново на топло за 15 минути. Пак се разточва върху набрашнена повърхност на кора, която се намазва с мазнината, навива се на руло и после на охлюв. Оставя се за 15 минути и за последно се разточва кора, намаслява се, навива се на руло, охлюв, който не е стегнат и се поставя в намазана добре с олио кръгла тава. Ако още веднъж се повтори процедурата ще се получат още по-тънки слоеве. Пече се на 180 С (фурната не се загрява предварително) докато се зачерви отгоре (ако има нужда се покрива с алуминиево фолио). Пробва се с клечка. Готовата погача се покрива с кърпа и се оставя да изстине.Рецептата е от веселия готвач-аз размених замесването,замесих с белтъците,намазах със жълтъците.
|
понеделник, 12 ноември 2012 г.
Слоеста сръбска погача
Р
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар