| |
Начин на приготвяне
Бобът се накисва една нощ предварително. Сварява се и се отцежда от водата и се намачква. Лука и праза се нарязват на ситно и се задушават с олио. Добавя се намачкания боб, подправките (джоджен, чубрица, дафинов лист, сол и черен пипер). В тенджера се загрява вода и в нея се попарват чушките за 2-3 минути. Изваждат се и се отцеждат. Пълнят се с бобената смес, но без дафиновия лист. Чушките се подреждат в тавичка, заливат се с водата от боба и се пекат в умерено загрята фурна.Рецептата е от веселия готвач.
|
понеделник, 12 ноември 2012 г.
Пълнени чушки с боб
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар