- 1 кг картофи
- 2 ч.ч. ориз
- 1 глава лук
- подправки по избор, куркума, кимион, черен пипер, сол Картофите се нарязват на кръгчета и се бланшират в подсолена вода за 5 минути. Ориза се запържва с лука и с подправките, налива се вода и се оставя да къкри до полуготовност. В йенски съд с капак се реди ред картофи, ред ориз, завършва с ред картофи. Между всеки ред се слага по малко олио и подправки. Пече се под капак на умерена фурна. Малко преди да е готово се маха капака и се запича на горен реотан да се запекат картофите.
сряда, 31 август 2011 г.
Мусака от картофи и ориз
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар