- Доматите се обелват, нарязват се на ситно или се настъргват и се задушават в тиган с малко олио или зехтин. По желание може да се добавят няколко лъжици лютеница. Вари се докато доматите се посгъстят. Добавя се натрошеното сирене и отгоре се чукват яйцата. Тигана се похлупва за около 2-3 минути и ястието е готово. При желание за по-твърдо сварени яйца варенето продължава 5-6 минути.
Яйцата се поднасят поръсени с магданоз, босилек или други зелени подправки на вкус.800 г - 1 кг домати (може и от консерва) - 4-6 бр. яйца
- 200 г сирене
- 4-5 с.л. лютеница по желание
- магданоз, босилек
понеделник, 29 август 2011 г.
Яйца на очи с домати
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар