- 4 бр. пилешка плешка (горното бутче с част от бялото месо)
- 4 бр. чушки (2 зелени и 2 червени)
- 100 мл течна сметана
- 1 с.л. брашно
- 100 мл прясно мляко
- олио
- сол, черен пипер, червен пипер, риган
- кашкавал Месото се запържва от всички страни в повечко олио и се прехвърля в тава. Чушките се режат на ситно и се запържват в същата мазнина, добавят се върху месото. В същата мазнина (ако е много, се излива половината) се запържва брашното и се наливат сметаната и прясното мляко. Бърка се, докато стане гъст сос. Слагат се подправките. Изсипва се в тавата с месото и се слага във фурната за около 40 минути на 180 С. След като месото е готово, отгоре се настъргва кашкавал и се запича само отгоре.рецептата е от веселия готвач
четвъртък, 4 октомври 2012 г.
Бяла наслада с пиле
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар