четвъртък, 4 октомври 2012 г.

Бела мусака








  • 400 г пилешки гърди
  • 200 г гъби
  • 1 бр. домати
  • 1 с.л. горчица
  • 150 г кашкавал
  • 250 г кисело мляко
  • подправки по избор
  • вегета, кимион, черен пипер сол  Сваряваме местото като във водата сме сложили вегета. Запържваме гъбите с подправките и добавяме домата на дребно заедно с гочицата и бъркаме докато всичко се смеси и хубаво се запържи. Свареното месо нарязваме на кубчета и слагаме в йенски съд, отгоре слагаме сместа от гъбите, настъргваме кашкавала, отгоре заливаме се киселото мляко и печем на 200С за 20 минути. По желание киселото мляко може да да се подлучи с чесън и копър.

Няма коментари:

Публикуване на коментар