- 2 глави лук
- 2 глави чесън
- 1.5 кг чушки
- 1 кг домати
- 400 г сирене
- 250 г кашкавал
- 5 бр. яйца
- 150-200 мл олио
- 2 с.л. брашно
- 1/2 връзка магданоз
- сол, черен пипер, 2 ч.л. сух чесън Обелете и нарежете на филийки скилидките чесън. Запържете до златисто в олиото. Добавете пипера (чушките) и лука, нарязани на парченца. Оставете да се задушат докато омекнат. Нарежете на по-едри парчета обелените домати. Прецедете нарязаното домати през гевгир. В тава сложете зеленчуковата смес и доматите. Разбъркайте и печете на умерена температура на най-долната скара на фурната, докато соса се по изпари и зеленчуците омекнат. Добавете сиренето, нарязано на кубчета и запечете за още 15 минути. Подправете сместа с черен пипер и сол. Разбийте яйцата с брашното и ги добавете към сместа в тавата. Разбъркайте и поръсете с настърган кашкавал, магданоз и сух чесън. Върнете обратно във фурната на най- горната скара, да се запече кашкавала. Поднесете поръсено с магданоз и нарязани на ситно пера от зелен лук. Рецептата е от веселия готвач
четвъртък, 4 октомври 2012 г.
Миш-маш на фурна - II вид
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар