четвъртък, 4 октомври 2012 г.

Миш-маш на фурна - II вид





  • 2 глави лук
  • 2 глави чесън
  • 1.5 кг чушки
  • 1 кг домати
  • 400 г сирене
  • 250 г кашкавал
  • 5 бр. яйца
  • 150-200 мл олио
  • 2 с.л. брашно
  • 1/2 връзка магданоз
  • сол, черен пипер, 2 ч.л. сух чесън   Обелете и нарежете на филийки скилидките чесън. Запържете до златисто в олиото. Добавете пипера (чушките) и лука, нарязани на парченца. Оставете да се задушат докато омекнат. Нарежете на по-едри парчета обелените домати. Прецедете нарязаното домати през гевгир. В тава сложете зеленчуковата смес и доматите. Разбъркайте и печете на умерена температура на най-долната скара на фурната, докато соса се по изпари и зеленчуците омекнат. Добавете сиренето, нарязано на кубчета и запечете за още 15 минути. Подправете сместа с черен пипер и сол. Разбийте яйцата с брашното и ги добавете към сместа в тавата. Разбъркайте и поръсете с настърган кашкавал, магданоз и сух чесън. Върнете обратно във фурната на най- горната скара, да се запече кашкавала. Поднесете поръсено с магданоз и нарязани на ситно пера от зелен лук. Рецептата е от веселия готвач

Няма коментари:

Публикуване на коментар