- 500 г пилешки дробчета
- 2-3 глави лук
- 2-3 бр. чушки
- 2-3 бр. моркови
- 2-3 бр. домати
- 5-6 скилидки чесън
- олио
- чубрица
- магданоз
- брашно
- 1 ч.ч. вино
- сол
- черен пипер
Дробчетата се измиват и се подсушават. Овалват се в брашно и се слагат в добре намазнена с олио тава. Поставят се в загрята на 250 С фурна и се запичат, докато се нарежат зеленчуците. Лукът се нарязва на полумесеци, морковите на кръгчета, чушките на ивички, а доматите се настъргват. Изважда се тавата с дробчетата, отгоре се слагат всички зеленчуци, подправя се със сол, черен пипер и чубрица, налива се една чаша вино и една чаша вода и се слага отново във фурната. Пече се 30-40 минути. Поднася се поръсено с нарязан пресен магданоз.Рецептата е от веселия готвач
четвъртък, 4 октомври 2012 г.
Пилешки дробчета по селски
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар