сряда, 22 август 2012 г.

Ориз с тиквички и кашкавал









  • 1 глава лук
  • 1 бр. морков
  • 1 бр. домат или доматено пюре
  • 150 г ориз
  • 300 г тиквички
  • 50 г брашно
  • 3 скилидки чесън
  • копър
  • 150 г кашкавал
  • подправки по избор       Лука се запържва с моркова, добавя се ориза и се пържи докато стане прозрачен, добавя се домата на кубчета и се налива малко вода и се оставя да къкри докато водата се изпари. В йенски съд се слага смета, отгоре се слагат тиквички нарязани на колелца и оваляни в брашно. Слага се копър и чесън капва се малко олио и се пече до готовност на тиквичките. Накрая се слага кашкавала и се дозапича.  идеята е от блога на Маги,само малко съм направила свой корекции.

Няма коментари:

Публикуване на коментар