сряда, 22 август 2012 г.

Гнезда от кайма и ориз с пълнеж


  • 500 г кайма
  • 1 глава пресен лук
  • 1 бр. яйце
  • подправки по избор- кимион, черен припер, чубрица
  • 1 ч.ч. сварен ориз
За плънката:




  • 300 г пилешки гърди
  • 5-6 бр. гъби
  • 50 г крема сирене или топено сирене
  • 50 мл готварска течна сметана
  • 150 г кашкавал, като 50 г е за пълнежа, а останалото за капаче за запичане
  • подправки по избор      Каймата се омесва с нарязания лук и подправките, добавят се яйцето и хубаво се омесва каймата, след което се добавя и сварения и отцеден ориз и хубаво се омесва и се слага в хладилника да се стегне хубаво. През това време се прави пълнежа - пилешкото месо се нарязва на хапки и се леко запържва, добавят се гъбите ако са малки може и цели. Като се позапържи се добавя топеното сирене или крема сирене, бърка се да се разтопи, добавя се готварската сметана и се бърка непрекъснато след което се прибавя 50 г от кашкавала и се бърка пак да се разтопи кашкавала. От каймата се правят гнезда и се прави вдлъбнатина, в която се слага от сместа слага се да се пече за около 10 минути на 180С за да се опече хубаво каймата и след това отгоре се слага по парче кашкавал и се запича до готовност на кашкавала. Поднася се топло.

Няма коментари:

Публикуване на коментар