Необходими продукти
| |
Начин на приготвяне
В брашното се прави кладенче,слага се солта захарта олиото и оцета,2 жълтъка и леко се замесва,постепенно се прибавя маята предварително разтворена и шупнала в лимонадата,замесва се меко и гладко тесто,долива се още хладка лимонада при нужда.Оставя се да втаса,през това време се прави бялото тесто за украсата.като брашното се замесва с водата,брашно колкото поеме.Втасалото тесто за питката за дели на 9 топки,от който 7 равни по големи топки,1 голяма за сърцевината на питката и последната за малки топчета покрай питката.,като се оформи питката се намазва с 1 жълтък.От бялото тесто с малка чашка се изрязва кръгчета и се оформят като листенца и се редят като цветенца и се оформят и дръжки към тях.В сърцевината на питката се оформя и една розичка,пак изрязана с чаша и покрай нея се слагат 3 листенца.Питка се пече на умерена фурна до готовност.
|
понеделник, 14 януари 2013 г.
Питка на цветя
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар